Πανερυθραϊκός-Αμύντας: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Οι τοποθετήσεις των Χουχουλή, Ζούπα, Κουρουπάκη και Δόξα

Ο Πανερυθραϊκός επικράτησε του Αμύντα με 87-79 για την 23η αγωνιστική της Elite League. Μετά τον αγώνα, στην κάμερα μίλησαν οι δύο προπονητές, Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός) και Λεωνίδας Ζούπας (Αμύντας), αλλά και οι αθλητές των δύο ομάδων, Περικλής Κουρουπάκης (Πανερυθραϊκός) και Μάριος Δόξας (Αμύντας).

Αναλυτικά, όσα δήλωσαν:

Δημήτρης Χουχουλής: «Πήραμε, πράγματι, νίκη και διαφορά, κάτι για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, όμως πρέπει να απομονώσουμε κάποια στοιχεία του παιχνιδιού. Βγάλαμε, όμως, ξανά παιδικές ασθένειες στο παιχνίδι μας και αυτό είναι κάτι, που φαίνεται ότι μας έχει στερήσει άλλες 3-4 νίκες, που θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε. Εχουμε επαναλάβει πολλές φορές το ότι είμαστε νέα ομάδα με πολλούς καινούργιους παίκτες, αλλά αυτό κάποια στιγμή… παλιώνει. Υπήρξε ένα πρώτο ημίχρονο, όπου η ομάδα έπαιξε το μπάσκετ, που θέλουμε, κι ένα δεύτερο, όπου απλά περιμέναμε να περάσει ο χρόνος και κρατούσαμε την μπάλα. Βγάλαμε παιδικές ασθένειες, που πρέπει να διορθώσουμε».

Για το πώς διορθώνονται τα λάθη που ανέφερε: «Διορθώνεται με δουλειά, κουβέντα με τους παίκτες και, μέσα από αυτή τη διαδικασία, να αλλάξουμε το τσιπάκι στο μυαλό μας».

Λεωνίδας Ζούπας: «Μείναμε αρκετά πίσω στο πρώτο ημίχρονο, πράγματι, και κάναμε την προσπάθειά μας, αν και καμία ομάδα σχεδόν δεν μπορεί να επιστρέψει από το -25. Δεν κάναμε τίποτα, από όσα είχαμε συμφωνήσει, στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο μπορεί να παλέψαμε, αλλά δεν ήταν αρκετό. Με 20 λεπτά καλού μπάσκετ δεν μπορείς να νικήσεις στην Νέα Ερυθραία, αλλά και γενικότερα. Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα, για να έχουμε ελπίδα σε τέτοια παιχνίδια».

Για το τι πρέπει να αλλάξει ο Αμύντας στις τελευταίες αγωνιστικές: «Ολα τα παιχνίδια, στο εξής, είναι τελικοί για εμάς. Δεν έχουμε επιλογή, πρέπει τόσο στο παιχνίδι με τον Ερμή Σχηματαρίου όσο και στα υπόλοιπα να είμαστε σκληροί. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά στην νοοτροπία μας, και ειδικά στην αμυντική μας προσέγγιση, στην οποία έχουμε αρκετά σημαντικό πρόβλημα το τελευταίο δίμηνο. Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε».

Περικλής Κουρουπάκης: «Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Βγάλαμε πολλή ενέργεια και χτυπήσαμε στις αδυναμίες του αντιπάλου μας, με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να πάρουμε μια σημαντική διαφορά. Η αλήθεια είναι, ότι στο δεύτερο ημίχρονο κατεβάσαμε το ρυθμό μας και ο Αμύντας προσπάθησε να επιστρέψει, κάτι που στο τέλος διαχειριστήκαμε σωστά, παίρνοντας την νίκη».

Μάριος Δόξας: «Οταν δέχεσαι 57 πόντους στο ημίχρονο, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψεις, ειδικά από τη στιγμή που κυνηγάς σε όλο το παιχνίδι. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια, αλλά δεν ήταν εύκολο σε καμία περίπτωση, και δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τη διαφορά. Πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια, για να καταφέρουμε τουλάχιστον να μπούμε στα play out».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περρισσότερα Νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας.