Ιστορία

Η Ιστορία του Πανερυθραϊκού

Μετά το ποδοσφαιρικό τμήμα, που η ίδρυσή του ανάγεται στο 1931, με την ένωση τότε των δύο ομάδων της Νέας Ερυθραίας του «Ερμή» και της «Ένωσης», ιδρύεται το 1975 από τον Γιώργο Ρηγούτσο, το Τμήμα Μπάσκετ, δεύτερο σε αρχαιότητα Τμήμα του Πανερυθραϊκού Α. Σ.

Από τότε αγωνιζόταν πάντα στο επίσημο τοπικό Πρωτάθλημα της Ε.Σ.Κ.Α. χωρίς να μπορέσει να κάνει αισθητή την παρουσία του με σημαντικές διακρίσεις, πέρα από δύο ανόδους από την 6η τότε κατηγορία στην 5η και το 1994 από την Δ΄ στην Γ΄ λόγω αναδιάρθρωσης των Κατηγοριών, υπό την 15ετή Προεδρία του Λάκη Τσαγκάρη.

Από το 1997 η διοίκηση της ομάδος αλλάζει και ύστερα από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, στις 09/06/1997, εκλέγονται οι:  Μπελενιώτης Νικόλαος και Χατζόπουλος Μιχάλης, οι οποίοι βάσει καταστατικού του Συλλόγου, θα συγκροτήσουν την Διοικούσα Επιτροπή του Μπάσκετ.

Η Διοικούσα Επιτροπή αποτελείται από τους: Μπελενιώτης Νικόλαος, Χατζόπουλος Μιχάλης, Παράσχου Βασίλης, Μακρυώτης Λεωνίδας, Ντούγιας Χρυσόστομος, Χονδρός Δημήτρης, Κάπαρης Πέτρος, Καλλής Αντώνης, Κατσιώτης Φωκιών και Μεταξωτής Νικόλαος.

11

Η Επιτροπή εξέλεξε ως Πρόεδρο τον Βασίλη Παράσχου, Γενικό Γραμματέα τον Μπελενιώτη Νικόλαο και ως Ταμία τον Χατζόπουλο Μιχάλη, ενώ τους υπόλοιπους ως μέλη της Επιτροπής, έτσι ώστε να αρχίσει η οργάνωση του Τμήματος, με βασικούς στόχους την αξιοπιστία σε όλους τους τομείς και την αγωνιστική καθιέρωση σε ανταγωνιστικά επίπεδα.

Με μια ματια

Τα επιτευγματα της ομαδασ

Μαζί γράψαμε επική ιστορία!

Η σεζόν 2022-2023 ήταν η πιο μαγική στην ιστορία του Πανερυθραϊκού. Η ομάδα μας πραγματοποίησε μια επική πορεία στην Elite League, στις μεταρρυθμίσεις της οποίας πρωτοστάτησε για τη σύσταση του ανανεωμένου πρωταθλήματος της πάλαι ποτέ Α2 Ανδρών, και κατέγραψε μοναδικές, με αποκορύφωμα την πρόκριση και τη συμμετοχή της στο Final Four των Ανω Λιοσίων, απέχοντας μόλις 40 λεπτά από την Basket League.

Με «όπλο» τον νεανικό τους κορμό στα μόλις 22.6 χρόνια σε μέσο όρο ηλικίας, οι παίκτες του Δημήτρη Χουχουλή προπορεύονταν στο πρωτάθλημα για 22 αγωνιστικές και, στη συνέχεια, αγωνίστηκαν στα playoffs με αντίπαλο τον Ηρακλή, καταφέρνοντας με το 69-67 στο Κλειστό «Στέλιος Καλαϊτζής», στις 13 Μαΐου 2023, να προκριθούν στο Final Four της Elite League.

Λίγες μέρες αργότερα και στη μεγάλη πρόκληση των Ανω Λιοσίων, ο Πανερυθραϊκός κέρδισε κάτι σπουδαιότερο από μια άνοδο ή έναν τίτλο. Η παρουσία χιλίων και πλέον φίλων του στο Ολυμπιακό Κέντρο, αποτελούμενων αποκλειστικά από παιδιά της Ακαδημίας, τους γονείς τους και απλούς φιλάθλους του μπάσκετ, ήταν το σπουδαιότερο μήνυμα για το αύριο του ελληνικού μπάσκετ και όχι μόνο του συλλόγου μας, με το σύνολο των ανθρώπων του αθλήματος να υποκλίνονται στη μοναδική εικόνα, που δημιουργήθηκε από την ομάδα μας.

Συνέχεια των επιτυχιών στην Ακαδημία και νέο ταξίδι στις ΗΠΑ

Ο Πανερυθραϊκός φροντίζει κάθε χρόνο να πραγματοποιεί παραπάνω «βήματα» στην υλοποίηση του αναπτυξιακού του προγράμματος, από τις πιο νεαρές ηλικίες έως και την ανδρική ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, αμελητέες δεν ήταν ούτε και οι επιτυχίες, που κατέγραψε η ομάδα μας στα αναπτυξιακά της τμήματα, και δη τα πιο ανταγωνιστικά.

Οι U18 Reds βρέθηκαν για ακόμη μια φορά ανάμεσα στους κορυφαίους στην ηλικιακή τους κατηγορία, συμμετέχοντας για άλλη μια χρονιά στην τελική φάση του πρωταθλήματος Εφήβων της ΕΣΚΑ, ενώ έλαβαν σπουδαίες παραστάσεις από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα Rising Stars της ΕΟΚ. Οι U15 Reds, από την πλευρά τους, πραγματοποίησαν μια αήττητη πορεία 22 αγώνων σε δύο πρωταθλήματα Παμπαίδων της ΕΣΚΑ, ενώ ένα παιδί που άρχισε να… σκάει μπάλα στον Πανερυθραϊκό, ο Βασίλης Ιωάννου, βρέθηκε σταθερά στις κλήσεις της Εθνικής Παμπαίδων την ίδια χρονιά. Οι U14 Reds, από την πλευρά τους, κατάφεραν να παραστούν με συνέπεια στο δικό τους μεγάλο ραντεβού, αφού έφτασαν μέχρι το Final Four του πρωταθλήματος Παμπαίδων Β’ της ΕΣΚΑ.

Η δουλειά, φυσικά, συνεχίζεται απρόσκοπτη από το τμήμα Baby έως και τους U18 Reds, ενώ η σύνδεση του Πανερυθραϊκού με τις ΗΠΑ έγινε εντονότερη με το νέο ταξίδι του US College Team Ambassador του συλλόγου μας, Αλεξ Βουγιούκα. Ο ίδιος επισκέφθηκε την χώρα στο διάστημα 5-13 Δεκεμβρίου 2022, συνομιλώντας με σειρά από κορυφαία κολλέγια, σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε από το Σαν Αντόνιο, με επιστροφή από το Χιούστον. Οι ενέργειες της ομάδας δε σταματούν εκεί για την περαιτέρω εξέλιξη των νεαρών μας αθλητών, αφού στο τέλος του 2022 οι αθλητές μας γεννημένοι τα έτη 2007 και 2008 βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη, αγωνιζόμενοι σε φιλικά τουρνουά, που πραγματοποιήθηκαν στη συμπρωτεύουσα και λαμβάνοντας σημαντικές παραστάσεις από το ταξίδι τους.

Το διαφορετικό πρόσωπο του Πανερυθραϊκού

Ο Πανερυθραϊκός έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις, ότι είναι ένας σύλλογος με έντονο κοινωνικό προφίλ. Η συμμετοχή και οι πρωτοβουλίες της ομάδας μας σε αντίστοιχες δραστηριότητες διέτρεξαν όλη τη σεζόν 2022-2023, όπως το σύνθημα «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ» στην αναμέτρηση με το Ψυχικό για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο αγώνας με Ελληνες celebrities για ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στη βία εναντίον των γυναικών, η ευαισθητοποίηση εναντίον του καρκίνου του δέρματος μέσω της καμπάνιας «ΔΕΡΜΑΪΟΣ», δείχνοντας πως ο Πανερυθραϊκός είναι ένας σύλλογος, που βρίσκεται διαρκώς σε δράση σε όλα τα επίπεδα.

2023

2022

Η ανανέωση γίνεται πράξη!

Πρόκειται για τη σεζόν της ανανέωσης. Ο Πανερυθραϊκός βάζει σε εφαρμογή το νέο πλάνο, υπό την έγκριση του Δημήτρη Τσικόπουλου και την καθοδήγηση του Δημήτρη Χουχουλή, κάνοντας μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ του και δίνοντας ρόλο πρωταγωνιστή στους νεότερους αθλητές, ώστε να αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού μπάσκετ.

Στο ανδρικό τμήμα, ο Πανερυθραϊκός πραγματοποιεί υπό τα δεδομένα αυτά μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Α2. Συγκεκριμένα, με ρεκόρ 16-12 καταλαμβάνει την 7η θέση, με το νέο πλάνο της διοίκησης ήδη να εφαρμόζεται με επιτυχία στο παρκέ. Οι νέοι παίκτες του Πανερυθραϊκού δικαιώνουν το σχέδιο και τα αποτελέσματα είναι άμεσα, δείχνοντας πως το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον.

Στο πλάνο αυτό, φυσικά, κεντρικό ρόλο έχει η Ακαδημία του συλλόγου, δουλεύοντας σε κολλεγιακά πρότυπα. Η νέα προσπάθεια αποδίδει και εκεί καρπούς, αφού οι Έφηβοι U18 Reds καταφέρνουν να καταταγούν τρίτοι στην Α1 ΕΣΚΑ, ενώ οι Παίδες U16 Reds όχι μόνο ανεβαίνουν στην Α1 ΕΣΚΑ, αλλά το καταφέρνουν όντες αήττητοι. Οι Παμπαίδες U14 Reds, με τη σειρά τους, φτάνουν στον τελικό της ΕΣΚΑ και παίρνουν την 3η θέση στο πρωτάθλημα Junior NBA.

Ο σύλλογος, όμως, δε μένει στα αμιγώς αγωνιστικά θέματα, φροντίζοντας να αναπτύξει σχέση με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και να εφαρμόσει ένα σύγχρονο τεχνολογικά τρόπο υλοποίησης του πλάνου του. Αρχικά, ο Πανερυθραϊκός κάνει το πρώτο ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες με ambassador τον Άλεξ Βουγιούκα στα τέλη του 2021, δημιουργώντας επαφές με αμερικανικά κολλέγια και συμβάλλοντας, με αυτό τον τρόπο, στην αντίστοιχη απόκτηση τεχνογνωσίας. Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων, ήταν το καλοκαίρι του 2022 να παίξουμε δύο φιλικά, το ένα με το Atlantic Vision, τη μεικτή κολλεγίων των Ανατολικών ΗΠΑ, το άλλο με το κολλέγιο του Wyoming.

Την ίδια στιγμή, η ομάδα μας παρουσιάζει δημόσια και σε συνέντευξη Τύπου, τον Δεκέμβριο του 2021, όπου ο Δημήτρης Τσικόπουλος μίλησε για το μεγαλόπνοο πλάνο της, τη δική μας εφαρμογή, το Follow App. Πρόκειται για ένα σύστημα αξιολόγησης για όλους τους αθλητές, που δείχνει τα πλήρη στοιχεία του παίκτη, ώστε να γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και να μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη σε σχέση με τους ατομικούς στόχους του, όπως προανήγγειλε ο κύριος Τσικόπουλος τότε, με σκοπό κάθε αθλητής να έχει έναν πλήρη φάκελο, ενώ λίγο αργότερα δόθηκε συνέχεια με έμφαση και στην εκγύμναση των αθλητών, από την Ακαδημία μέχρι το ανδρικό τμήμα.

2021

Ο Πανερυθραϊκός στα playoffs ανόδου για την Basket League!

Η πανδημία έκανε πολύ πιο νωρίς την εμφάνισή της στη σεζόν, καθώς μόλις στην πέμπτη αγωνιστική η σεζόν σταμάτησε, λόγω του νέου κύματος του κορωνοϊού. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, η ομάδα μας είχε ξεκινήσει με ρεκόρ 3-2, με τον αγώνα με το Μαρούσι στο «Στέλιος Καλαϊτζής», όπου ηττηθήκαμε με 86-81, να αποτελεί τον τελευταίο στις 31 Οκτωβρίου 2020, προτού οι ομάδες μπουν ξανά στα γήπεδα στο επόμενο έτος.

Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου 2021 οι ομάδες πατούν ξανά παρκέ και ο Πανερυθραϊκός περνά από το Κλειστό της Πυρκάλ με 73-58 επί του Αμύντα. Η ομάδα μας, δε, είχε ξεκινήσει στην επανέναρξη της σεζόν με ρεκόρ 1-2, καθώς Αγρίνιο και Κόροιβος επέλεξαν να μην αγωνιστούν, έχοντας τη σχετική δυνατότητα, με συνέπεια να αφαιρεθούν οι νίκες εναντίον τους.

Από την επανέναρξη της χρονιάς, λοιπόν, η ομάδα μας είχε ρεκόρ 11-6, φτάνοντας συνολικά στο 12-8 και μπαίνοντας στα playoffs ανόδου. Με τον Απόλλωνα Πατρών πρωταθλητή, αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα ημιτελικά, χάνοντας με 80-55, με τους «ερυθρολεύκους» να κερδίζουν και το Μαρούσι στους τελικούς, για να επανέλθουν στην Basket League.

Μια ομάδα, μια οικογένεια!

Μια δράση της ομάδας μας έμεινε ανεξίτηλη στις μνήμες των φίλων της. Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας, οι προπονητές και μέλη της διοίκησης του Πανερυθραϊκού επισκέφθηκαν στις μέρες των Χριστουγέννων, σπίτι προς σπίτι, τα παιδιά της Ακαδημίας μας, μοιράζοντας το ημερολόγιο του 2021 και παραδοσιακά εδέσματα, σε μια ιδιαίτερη πρωτοβουλία από την πλευρά του συλλόγου.

2021

2020

WE ARE THE CHAMPIONS!!!

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, ήταν η ώρα να επιστρέψει ο Πανερυθραϊκός στο πρωτάθλημα της Α2. Μετά από ένα ξεκίνημα με ρεκόρ 1-3, οι παίκτες του Δημήτρη Χουχουλή, με τον αέρα ανανέωσης να έχει έρθει από την έλευση του Δημήτρη Τσικόπουλου, πραγματοποιούν μια εξαιρετική πορεία και με επιμέρους σερί 16-1, φτάνουν στο 17-4 στο σύνολο και στην πρώτη της βαθμολογίας του 1ου ομίλου της Β’ Εθνικής.

Η σεζόν, όμως, διακόπτεται λόγω του πρώτου «ξεσπάσματος» της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία φυσικά επηρεάζει και την χώρα μας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν όλα τα εθνικά πρωταθλήματα. Η ομάδα μας παίρνει πανάξια την άνοδο και βρίσκεται ξανά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, αφού με πέντε αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη του πρωταθλήματος χρειαζόταν μόλις μία νίκη ακόμη, ώστε να εξασφαλίσει μαθηματικά την άνοδο. Κάπως έτσι, ο Πανερυθραϊκός ξεκίνησε να ζει το όνειρο.

2019

Χρονιά-ορόσημο για τον Πανερυθραϊκό. Ο Σύλλογος περνάει σε νέα εποχή, με τον Δημήτρη Τσικόπουλο να αναλαμβάνει Επικεφαλής του Τμήματος Μπάσκετ, ενώ εκλέγεται και Πρόεδρος του Πανερυθραϊκού Αθλητικού Συλλόγου…

Στο τέλος κέρδισε τις εντυπώσεις!

Έπειτα από μία σεζόν γεμάτη «σκοπέλους» και δυσκολίες, ο Πανερυθραϊκός (που για ακόμη μία φορά «γέννησε» νέους πρωταγωνιστές, με παιδιά που δεν είχαν δοκιμαστεί σε υψηλό επίπεδο) ολοκλήρωσε ένα μικρό «θαύμα» και σημειώνοντας το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ νικών στο πρωτάθλημα (8-0), με έναν εκπληκτικό Β’ Γύρο, από τη ζώνη του υποβιβασμού βρέθηκε να τερματίζει στην 7η ΘΕΣΗ, με 15 νίκες και 15 ήττες.

* Σε μία ξεχωριστή στιγμή τόσο για το Σύλλογο, όσο και για τον ίδιο, ο Δημήτρης Χουχουλής τιμήθηκε με βραβείο από τον ΣΕΔΚΑ για την πολυετή του προσφορά στο χώρο του αθλήματος.

Για άλλη μία χρονιά οι Ακαδημίες του Πανερυθραϊκού πρωταγωνίστησαν, με τους ΠΑΙΔΕΣ μας να πανηγυρίζουν την ΑΝΟΔΟ στην Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, τους ΕΦΗΒΟΥΣ να κερδίζουν την Παραμονή τους στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ στην παρθενική τους συμμετοχή στο Πρωτάθλημα των ισχυρών, ενώ οι ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ 2005 τερμάτισαν ΤΡΙΤΟΙ σε όλη την πρωτεύουσα σε σύνολο 83 ομάδων.

2019

2018

Μία από τις σπουδαιότερες χρονιές -από κάθε άποψη- στην ιστορία του Πανερυθραϊκού!

⇒ Οι Ακαδημίες του Συλλόγου έζησαν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους (μέχρι την επόμενη), αφού οι ΕΦΗΒΟΙ του Πανερυθραϊκού κατέκτησαν πανάξια την ΑΝΟΔΟ στην Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, έπειτα από τη συγκλονιστική σειρά Τελικών με τη Νέα Ιωνία και κορυφώθηκε έτσι με απόλυτη επιτυχία ένα πλάνο επταετίας που είχε τεθεί.

 Η ανδρική μας ομάδα ολοκλήρωσε μία από τις καλύτερες σεζόν της ιστορίας της, αφού με ένα από τα μικρότερα μπάτζετ της Β’ Εθνικής (αν όχι το μικρότερο) κατάφερε να πραγματοποιήσει μία υπέρβαση, τερματίζοντας στην 5η ΘΕΣΗ του βαθμολογικού πίνακα, με 16 νίκες και 14 ήττες.

2017

Μία «ανάσα» από την άμεση επάνοδό του στην Α2, μετά τον υποβιβασμό της περασμένης σεζόν, έφτασε ο Πανερυθραϊκός την Αγωνιστική Περίοδο 2016-2017, ωστόσο η ομάδα μας -παρά την πρωταγωνιστική πορεία- δεν κατόρθωσε να πανηγυρίσει την άνοδο, τερματίζοντας στην θέση της Β’ Εθνικής (σ.σ. έχασε την 3η θέση στην ισοβαθμία με τον Παπάγο), με ρεκόρ 20 νίκες & 10 ήττες και μόλις ένα βαθμό πίσω από τη 2η θέση.

2017

2016

40 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ!

Σε μία σεζόν που το Τμήμα Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού μας γιόρταζε τη συμπλήρωση 40 χρόνων ζωής, η ομάδα μας, παρότι κέρδισε τις εντυπώσεις και άφησε με ανοικτό το στόμα ολόκληρη τη μπασκετική κοινότητα με τα κατορθώματά της στο Πρωτάθλημα της Α2, θριαμβεύοντας απέναντι σε πανίσχυρους και… πανάκριβους αντιπάλους, όπως ο Προμηθέας Πατρών, η Κύμη, ο Φάρος Κερατσινίου, η Δόξα Λευκάδας, κ.ά., στο τέλος δεν τα κατάφερε και με ρεκόρ 10 νίκες και 18 ήττες γνώρισε τον υποβιβασμό, μέσω της διαδικασίας των play-out, με αντίπαλο τους Μαχητές Δόξας Πεύκων και σκορ 2-1 (88-85/ήττα, 87-86/νίκη, 86-63/ήττα).

2015

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ, 3η θέση με ρεκόρ 17 νίκες και 9 ήττες και άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

2015

2014

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ, 4η θέση με ρεκόρ 16 νίκες και 10 ήττες

2013

Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΟΜΙΛΟΣ ΝΟΤΟΥ

2013

2012

Υποβιβασμός στην Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ με ρεκόρ 11 νίκες και 19 ήττες τερματίζοντας στην 15η θέση.

2011

Παραμονή στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών ,με ρεκόρ 12 νίκες και 18 ήττες τερματίζοντας στην 13η θέση. Χρονιά οπού το τμήμα λειτούργησε με Διοικούσα επιτροπή η οποία αποτελούταν από τους: Μανωλοπουλος Δημήτρης, Χατζόπουλο Μιχάλη, Γριβέας Σπύρος, Κατσιώτης Διονύση.

2011

2010

Άνοδος και επιστροφή της ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, με ρεκόρ 20 νίκες και 10 ήττες τερματίζοντας στην 4η θέση. Χρονιά οπού το τμήμα λειτούργησε με Διοικούσα επιτροπή η οποία αποτελούταν από τους: Χατζόπουλο Μιχάλη, Γριβέας Σπύρος, Κατσιώτης Διονύσης.

2009

Υποβιβασμός στην Β’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ με ρεκόρ 11 νίκες και 19 ήττες τερματίζοντας στην 15η θέση.

2009

2008

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ με ρεκόρ 15 νίκες και 15 ήττες τερματίζει στην 9η θέση σε ισοβαθμία με την 7η ΜΕΝΤ και το 8ο Παγκράτι.

2007

Πρωταθλητής Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ όπου στην παρθενική της εμφάνιση στην Β΄ Εθνική κατηγορία Ανδρών και με ιστορικά σωματεία – αντιπάλους που διεκδικούσαν την άνοδο στην Α2, η ομάδα κατάφερε να προβιβαστεί στην Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών ισοβαθμώντας με το Περιστέρι στην 1η θέση της βαθμολογίας.

2007

2006

Πρωταθλητής Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΔΡΩΝ με ρεκόρ 23 νίκες και 3 ήττες προκαλώντας μεγαλειώδη σχόλια από τον Τύπο.

2005

Αναλαμβάνει την Προεδρία ο Δημήτρης Μανωλόπουλος, η ομάδα αποκτά μεγαλύτερο κύρος και αξιοπιστία, θέτει πρωταγωνιστικούς στόχους, υλοποιεί μεταγραφές ουσίας και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

2005

2004

3η θέση Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ με ρεκόρ 19 νίκες και 7 ήττες, πίσω από τους πολύπειρους Ρέθυμνο και Παγκράτι

2003

Πρωταθλητής Α’ ΕΣΚΑ με ρεκόρ 29 νίκες και 1 ήττα (ρεκόρ νικών σε ένα πρωτάθλημα), με αποτέλεσμα να κατακτήσει την ιστορική άνοδο στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

2003

2002

Πρωταθλητής Β’ ΕΣΚΑ με ρεκόρ 28 νίκες και 2 ήττες, παραμένοντας αήττητη για τους πρώτους 24 αγώνες, αποτελώντας ρεκόρ συνεχόμενων νικών.

2001

Πρωταθλητής Γ’ ΕΣΚΑ με ρεκόρ 24 νίκες και 2 ήττες, έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο 10 αγωνιστικές πριν τη λήξη του Πρωταθλήματος. Επίσης τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, Παράσχου Βασίλης και Χατζόπουλος Μιχάλης προτείνουν στον κεντρικό Πανερυθραϊκό, την έκδοση αθλητικής εφημερίδας, αλλά λόγω μη συμφωνίας το αίτημα απορρίπτεται. Έτσι με πρωτοβουλία της διοικούσας επιτροπής του τμήματος μπάσκετ εκδίδεται, ένα δισέλιδο ενημερωτικό δελτίο το οποίο αργότερα, μετατρέπεται σε εφημερίδα “ΣΠΟΡ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ” με τη συμμέτοχη και του τμήματος βόλεϊ. 

Με την πρόσληψη του Δημήτρη Χουχουλή στην θέση του προπονητή και την συνεχή οικονομική βοήθεια του Προέδρου Δημήτρη Μανωλόπουλου αρχίζει η εκπληκτική και άνευ προηγουμένου ανοδική πορεία της ομάδας.

2001

Εγγραφή στο Newsletter