ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΥ ΣΤΗΝ Γ.Γ.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΨΙΝ: ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΩΤΑ

Αξιότιμοι κύριοι,

Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού από την Κυβέρνηση και την εξειδίκευσή τους από τους αρμόδιους Υπουργούς/Υφυπουργούς, ως Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

1. Πλέον, η εφαρμογή των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρο πως δημιουργεί ανισορροπία και αναξιοκρατία στα Εθνικά Πρωταθλήματα, στα οποία μετέχουν Αθλητικά Σωματεία από όλες τις περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας. Και αυτό διότι δημιουργείται η -άδικη- συνθήκη του να επιτρέπεται η προπόνηση στις μισές ομάδες ενός Πρωταθλήματος και στις άλλες μισές να μην επιτρέπεται, με βάση τον χαρακτηρισμό του Επιπέδου της εκάστοτε περιοχής (Επίπεδο Α’, Επίπεδο Β’, κ.ο.κ.). Ως εκ τούτου, ως Σωματείο ζητούμε τη σχετική άδεια προπόνησης κατ’ εξαίρεση για την ομάδα Ανδρών του Πανερυθραϊκού, που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Μπάσκετ, αλλά και για την ομάδα Εφήβων (Under 18), που συμμετέχει στο Πρωτάθλημα Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ της ΕΣΚΑ, πάντοτε με την απαρέγκλιτη τήρηση των σχετικών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και με τη δέσμευση ότι οι αθλητές και οι προπονητές μας θα υποβάλλονται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα σε Rapid Tests για κορωνοϊό από διαπιστευμένο εργαστήριο, αποκλειστικά με έξοδα του Σωματείου.

2. Η Υπουργική Απόφαση της αναστολής των αγωνιστικών δραστηριοτήτων σε όλα τα μη επαγγελματικά Πρωταθλήματα, αφού αποτρέπεται έτσι η μετακίνηση από περιοχή σε περιοχή, κάτι που μειώνει δραστικά την πιθανότητα ευρύτερης εξάπλωσης, ωστόσο το γεγονός της αναστολής ΚΑΘΕ αθλητικής δραστηριότητας και του «λουκέτου» στις αθλητικές εγκαταστάσεις ουσιαστικά μας οδηγεί σε «αργό θάνατο» και βάζει «ταφόπλακα» σε όλα τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία και κατ’ επέκταση στη βάση του Αθλητισμού της χώρας, ενώ ταυτόχρονα έχει και αρνητικότατο αντίκτυπο στην ψυχοσύνθεση των παιδιών μας. Είναι τουλάχιστον οξύμωρο το γεγονός να επιτρέπεται, φερ’ ειπείν, η Άθληση των παιδιών σε Ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία και να απαγορεύεται ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑ να προπονηθούν (και μάλιστα σε μικρότερες ομάδες απ’ ό,τι στα Σχολεία) στα γήπεδα, όπου μάλιστα τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων, κάτι που στα Σχολεία είναι δυσκολότερο, λόγω του μεγάλου πλήθους μαθητών. Ως εκ τούτου, ζητάμε όπως επανεξετάσετε την απαγόρευση των προπονήσεων στις Ακαδημίες των Συλλόγων και να μας χορηγήσετε σχετική άδεια για τη χρησιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις οποίες φιλοξενείται ο Πανερυθραϊκός για την επανέναρξη αυστηρά και μόνο των προπονητικών δραστηριοτήτων.

Εξάλλου, ως Σύλλογος έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στο αγαθό της Δημόσιας Υγείας, κάτι που έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τις πράξεις μας και την υπεύθυνη στάση μας (απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας, δωρεά προς το Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού της χώρας, κλπ.) και δεν θα θέταμε ποτέ σε κίνδυνο την Υγεία των παιδιών μας και του προσωπικού μας.

Αναμένοντας την απάντησή σας, θα βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Πανερυθραϊκός ΑΣ-Τμήμα Μπάσκετ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δημήτρης Τσικόπουλος

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ Α.Σ._Επιστολη Γ.Γ.Α.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περρισσότερα Νέα

Πανερυθραϊκός: Η τρίτη εβδομάδα του 32ου Navarino Basketball Summer Camp είχε… αύρα πρωταθλητή Ευρώπης με την παρουσία του Δημήτρη Μαυροειδή (photo gallery)

Συνεχίζουμε δυναμικά για άλλη μία εβδομάδα! Το 32ο Navarino Basketball Summer Camp του Πανερυθραϊκού συνεχίστηκε για τρίτη εβδομάδα (1-5/7) στο Κλειστό «Στέλιος Καλαϊτζής», με τους

Περισσότερα »

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας.