ΦΕΑ-ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ: Οι δηλώσεις του Δημήτρη Χουχουλή

Όσα είπε ο τεχνικός του Πανερυθραϊκού μετά το ματς

Ο Πανερυθραϊκός ήταν ο νικητής της αναμέτρησης στο Κλειστό «Απόστολος Κόντος» με 96-80 έναντι της ΦΕΑ, συνεχίζοντας στη δεύτερη θέση της Elite League με ρεκόρ 9-4. Ο Δημήτρης Χουχουλής, με το πέρας της αναμέτρησης, πραγματοποίησε δηλώσεις για την επιστροφή της ομάδας μας στις επιτυχίες, τους στόχους της, αλλά και το σύνολο του Αλέξη Καρατζά.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το ματς: «Είχαμε ξεκάθαρα τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο τρίτο δεκάλεπτο κάναμε κάποια εύκολα και αβίαστα λάθη, που έδωσαν τη δυνατότητα στην ΦΕΑ να μπει ξανά στο παιχνίδι. Εκεί, όμως, βρήκαμε το κουράγιο και είναι από τις στιγμές, που χτίζουν τον χαρακτήρα μιας ομάδας, ειδικά της δικής μας, που είχε τα προβλήματά της, όπως ο τραυματισμός του Καμπουρίδη, η μικρή συμμετοχή του Καλλιανιώτη και του Ματαλιωτάκη. Κάπως έτσι και μετά από μια κακή εικόνα στο προηγούμενο παιχνίδι με την Ελευθερούπολη, κάποια παιδιά κλήθηκαν να δείξουν προσωπικότητα και, πράγματι, επέστρεψαν μετά τα λάθη, που ανέφερα πως έκαναν. Τα παιδιά αυτά, άλλωστε, παίρνουν την ευκαιρία από τον Πανερυθραϊκό να γράψουν εκείνα την ιστορία και, σίγουρα, πήραν σε αυτό το ματς μια δική τους νίκη, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως προίκα για το μέλλον, ώστε να αντιδράσουν ξανά σε παρόμοια περίπτωση, ή να μην επαναλάβουν τα ίδια λάθη».

Για το στόχο του Πανερυθραϊκού: «Συνεχίζουμε να μην έχουμε ως στόχο την κορυφή, καθώς τα παιδιά… θα ζαλιστούν λόγω της έλλειψης εμπειρίας, αν πούμε πως αλλάζει ο στόχος μας. Υπήρχαν, άλλωστε, ορισμένα σημάδια ζάλης από την κορυφή στα προηγούμενα ματς. Εμείς θέλουμε απλά, διατηρώντας το ίδιο μυαλό, να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να αναδειχθούν μέσα από την ομάδα. Θα ήταν ευχής έργον, φυσικά, να κέρδιζαν μια άνοδο με τον Πανερυθραϊκό και, αν τα καταφέρουν, θα υποστηριχθούν, όπως έχει πει και ο πρόεδρος. Ακόμη κι αν δεν καταφέρουμε κάτι τέτοιο, όμως, εμείς θέλουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ, για να το χαίρεται ο κόσμος και τα ίδια τα παιδιά. Οι νίκες, ασφαλώς, δίνουν μεγαλύτερη αξία στη δουλειά που κάνουμε και πρέπει να τονίσουμε, ότι με το φετινό σύστημα διεξαγωγής της Elite League, όπου ο πρώτος δεν ανεβαίνει και υπάρχουν, επιπλέον, το Final Eight και το Final Four, ίσως δεν έχει και τόσο μεγάλη αξία να είσαι πρώτος. Παράλληλα, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος αλλάζει τα δεδομένα στο πρωτάθλημα με την ύπαρξη και των δύο ξένων παικτών, όπως είναι ο Πανερυθραϊκός ή η ΦΕΑ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, ότι πήγαμε στο Σχηματάρι και έπαιξε για τον Ερμή πρώτη φορά ο Μπράιαντ, που έκανε και τη διαφορά. Μέσα από τέτοιου είδους συγκυρίες, λοιπόν, μπορεί εσύ να είσαι πρώτος, αλλά να βρίσκεσαι στο Final Eight με δύο ήττες από τον όγδοο και να έχεις πρόβλημα. Για εμάς, λοιπόν, σημασία έχει πρώτα να καθαρίσουμε με την υπόθεση των play out, καθώς όλα μπορούν σε ένα βράδυ να αλλάξουν, ύστερα να μπούμε στο Final Eight και, σε εκείνο το σημείο, οτιδήποτε θετικό θα είναι καλοδεχούμενο».

Για την ΦΕΑ: «Είναι μια ομάδα, που κάνει πορεία μεγάλη από τις κατηγορίες της ΕΣΚΑ. Γνωρίζω με προσωπική φιλία τον κόουτς Καρατζά και έχω παρακολουθήσει τον αγώνα, που κάνει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, αποτελώντας ένα σύλλογο που κοιτάζει τους πάντες στα μάτια και παίζοντας εδώ και καιρό με ένα συγκεκριμένο κορμό παικτών. Αυτό είναι και ένα παράδειγμα για το ότι οι ομάδες χτίζονται σε βάθος χρόνου, κάτι που κάνουμε εδώ και χρόνια και στην Ερυθραία. Εύχομαι, ειλικρινά, τα καλύτερα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περρισσότερα Νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας.