ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ-ΨΥΧΙΚΟ: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ο Πανερυθραϊκός ηττήθηκε για την 21η αγωνιστική της Elite League με 72-55 από το Ψυχικό, σε ένα παιχνίδι που διεξήχθη αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών. Το θλιβερό γεγονός κυριάρχησε και στις τοποθετήσεις των Δημήτρη Χουχουλή (Πανερυθραϊκός) και Γιώργου Ρεμεντέλα (Ψυχικό), μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Δημήτρης Χουχουλής: «Ό,τι κι αν πούμε, είναι λίγο μπροστά σε αυτό που έχει συμβεί. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να σκύψουμε το κεφάλι και ο καθένας να συμπαρασταθεί έστω και σιωπηλά σε αυτούς τους ανθρώπους, των οποίων τα όνειρα τελείωσαν, χάνοντας τους δικούς τους ανθρώπους, χωρίς να φταίνε. Είναι άδικο αυτό που έγινε. Το μπάσκετ, όπως και τα υπόλοιπα, έρχονται σε πολύ μικρότερη μοίρα, επομένως ό,τι κι αν πούμε είναι άκαιρο. Θέλουμε μόνο να ευχηθούμε και να δώσουμε δύναμη σε αυτούς τους ανθρώπους, που έχασαν κομμάτι από τη ζωή τους».

Για το ματς: «Είμαστε και πάλι χαρούμενοι, που το γήπεδο γέμισε με παιδιά και γονείς. Προχωράμε σε αυτό το πλάνο. Με λίγα λόγια για το ματς, το μπάσκετ είναι παιχνίδι συνέπειας, συνέχειας και επανάληψης. Εμείς σταματήσαμε να το κάνουμε αυτό στο Αγρίνιο και το παιχνίδι με το Ψυχικό ήταν τα απόνερα αυτής της κατάστασης. Καταλάβαμε το λάθος μας, γιατί δεχθήκαμε 97 πόντους από μια ομάδα χαμηλότερης δυναμικότητας, χωρίς να θέλω φυσικά να υποτιμήσω κανέναν, και σε αυτό το ματς, όντες κακοί επιθετικά, πήγαμε το παιχνίδι στους 70 πόντους, ενώ ο αντίπαλος θα μπορούσε να έχει επιβάλει το ρυθμό του ακόμη περισσότερο. Δεν μπορείς, όμως, απλά να πατήσεις ένα κουμπί και όλα να γίνουν καλά, πρέπει να δουλεύεις για να γίνουν τα πράγματα σωστά κι εμείς σταματήσαμε να το κάνουμε μετά το ματς με την Καβάλα, ειδικά στο πνευματικό κομμάτι. Θεωρήσαμε, ότι επειδή είμαστε πρώτοι διαρκώς στα 2/3 του πρωταθλήματος θα μας φοβούνται όλοι, αλλά δεν ισχύει κάτι τέτοιο και πρέπει να δουλεύουμε ακόμη πιο σκληρά, να συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα κι αν παραμένουμε πρώτοι, δεν έχουμε κάνει τίποτα. Κάθε παιχνίδι για αυτά τα νέα παιδιά χωρίς εμπειρία και τη συμπαράσταση ενός ξένου παίκτη, είναι εξετάσεις, είναι μια μάχη και όταν δεν προσεγγίζουμε έτσι τα παιχνίδια, θα το πληρώνουμε. Πιστεύω, όμως, ότι θα βρούμε ξανά το ρυθμό μας και θα επανέλθουμε στην αγωνιστική κατάσταση προ του αγώνα με το Αγρίνιο, βλέποντας πια στην τελική ευθεία πού θα καταλήξουμε και με ποιον θα παίζουμε στη δεύτερη φάση του Final Eight, εφόσον βρεθούμε εκεί. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, τονίζω ξανά πως το μπάσκετ είναι σε δεύτερη μοίρα. Καλή δύναμη στους ανθρώπους αυτούς, που έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους κι ελπίζω πως θα γίνει πράξη η ευχή “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”, που εκφράσαμε μέσα από το πανό στη σιγή ενός λεπτού. Ποτέ ξανά τέτοια αδικία από ανευθυνότητα».

Γιώργος Ρεμεντέλας: «Είναι ένα τραγικό γεγονός αυτό, που συνέβη στα Τέμπη, ωστόσο έπρεπε να αγωνιστούμε. Όλοι οι Έλληνες κουβαλάμε μέσα μας μια θλίψη, αλλά την ώρα του αγώνα ήμασταν υποχρεωμένοι να το ξεχάσουμε για λίγο και να παίξουμε».

Για το ματς: «Η ομάδα μας μέχρι κάποιο σημείο είχε αδικήσει τον εαυτό της, αλλά με το νέο format της Elite League θα έλεγα, ότι έχει γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα σε όλους, επομένως καθένας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Κάπως έτσι, έχουμε κάνει κάποιες ήττες εκτός προγράμματος από την πλευρά μας, αλλά με την εμπειρία ορισμένων παικτών μας παίζουμε για την νίκη, όπου κι αν πάμε. Εξαρτάται, θεωρώ, από τη δική της απόδοση το αποτέλεσμα του εκάστοτε αγώνα. Θέλω, όμως, να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους παίκτες του Πανερυθραϊκού, που είναι στην κορυφή συνεχόμενα παίζοντας με Έλληνες παίκτες κι ένα πρόγραμμα, που αρέσει στο σύλλογο και υποστηρίζεται άριστα. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, θα συνεχίσουν να έχουν και αυτά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όσο για εμάς, ελπίζω να πατήσουμε σε αυτή την νίκη για μια καλύτερη συνέχεια».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περρισσότερα Νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας.