Πανερυθραϊκός-Ψυχικό: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Όσα ανέφεραν Χουχουλής και Ρεμεντέλας

Ο Πανερυθραϊκός δεν τα κατάφερε και ηττήθηκε με 78-61 από το Ψυχικό, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Elite League. Μετά την αναμέτρηση, οι προπονητές των δύο ομάδων, Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός) και Γιώργος Ρεμεντέλας (Ψυχικό) τοποθετήθηκαν σχετικά με όσα έγιναν στο Κλειστό «Στέλιος Καλαϊτζής».

Αναλυτικά, όσα δήλωσαν:

Δημήτρης Χουχουλής: «Πρέπει να βρούμε τη λύση για την προσέγγιση, που έχουμε δείξει στα δύο τελευταία μας παιχνίδια. Είχαμε παθητικό 28 πόντων, τόσο με την Ελευθερούπολη όσο και με το Ψυχικό, στην πρώτη περίοδο. Όταν μπαίνεις έτσι σε ένα παιχνίδι σε αυτή την Elite League, τα πάντα γίνονται πολύ δύσκολα. Είναι τέτοια η ποιότητα των αντιπάλων μας και το επίπεδό τους και, παράλληλα, το γεγονός ότι το μπάσκετ είναι ένα άθλημα ψυχολογίας, που όταν σου πάνε καλά την έχεις με το μέρος σου, ενώ σε αντίθετη περίπτωση νιώθεις ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να γίνονται όλα πολύ δύσκολα και να χρειάζεται να κάνεις μικρά θαύματα, για να γυρίσεις σε ένα ματς, που έχεις προσεγγίσει λανθασμένα, ειδικά στην άμυνα. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτό το μαραθώνιο, να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας και να πάμε στο επόμενο παιχνίδι».

Για το παιχνίδι με τον Αμύνα και το τι πρέπει να διορθώσει ο Πανερυθραϊκός στα ξεκινήματά του: «Πρέπει να δουλέψουμε και να καταλάβουμε, ότι τα παιχνίδια κερδίζονται στο πίσω μέρος του γηπέδου, για να πάμε αποφασιστικοί, τόσο στο επόμενο όσο και στα υπόλοιπα παιχνίδια μας. Όπως ανέφερα, έχουμε ένα μαραθώνιο μπροστά μας. Το Ψυχικό, για παράδειγμα, επειδή ξεκίνησε με 0-6, ως μια ομάδα που πρωταγωνίστησε τα τελευταία δύο χρόνια, πρέπει να αυτοκτονήσει; Το αντίθετο. Ήρθε, πάλεψε, έμεινε ενωμένο και αυτό δείχνει και τη δύναμή του ως ομάδα, με αποτέλεσμα να πάρει την νίκη. Όπως θα διαχειριστούν το αποτέλεσμα κι εκείνοι, πρέπει κι εμείς αντίστοιχα να το κάνουμε, όντες αυτή τη στιγμή μάλιστα σε καλύτερη μοίρα βαθμολογικά, βλέποντας και διορθώνοντας τα λάθη μας».

Γιώργος Ρεμεντέλας: «Παίζουμε με πολύ βάρος και αυτό φαίνεται σε πολλά σημεία του παιχνιδιού για εμάς. Βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Είναι μεγάλη ανακούφιση για εμάς, πράγματι, καθώς στην προπόνηση καθημερινά κάνουμε μεγάλη προσπάθεια, αν και έως τώρα δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση στους αγώνες μας. Τώρα σπάσαμε το ρόδι, όμως, και πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη καλύτερα, αντιπαρερχόμενοι και στις ατυχίες, που έχουμε βρει μπροστά μας, μην έχοντας παίξει όλοι μαζί. Αν μείνουμε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι, θα έχουμε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Πέρα από όλα αυτά, θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Πανερυθραϊκού για την φιλοξενία, ευχόμενος καλή συνέχεια και, κυρίως, υγεία».

Για το αν η νίκη αυτή είναι οδηγός για τη συνέχεια: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό κι έχει άλλες απαιτήσεις και συνθήκες. Αυτό είναι περισσότερο ένα εφαλτήριο ψυχολογικό για εμάς και όχι αγωνιστικός οδηγός, καθώς σε αυτό το ματς κάναμε επίσης σωρεία λαθών, ωστόσο έχουμε έμπειρα παιδιά, που τα διαχειρίστηκαν με την ικανότητα να σκοράρουν προσωπικά καλάθια. Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ιδανικό, αλλά η εμπειρία των παικτών μου βοήθησε στη διαχείριση της κατάστασης. Ψυχολογικά θα χτίσουμε σε αυτή την νίκη, για να βγούμε ακόμη πιο ενωμένοι».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περρισσότερα Νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας.