Πανερυθραϊκός: Ξεχωριστή κίνηση με την Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Αποκατάσταση Τραυματισμών» σε συνεργασία με τον Ομιλο Ευρωκλινικής (photo gallery)

Μια διαφορετική εκδήλωση από το σύλλογό μας

Ο Πανερυθραϊκός είναι ένας σύλλογος, που δε σταματά ποτέ να βρίσκεται σε δράση, εντός κι εκτός παρκέ, με στόχο την εξέλιξη της ομάδας μας και όσων την απαρτίζουν. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε από το σύλλογό μας σε συνεργασία με τον Ομιλο Ευρωκλινικής, η Ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Αποκατάσταση Τραυματισμών», στην Αίθουσα «Βασίλης Γκατσόπουλος» του Δημαρχείου Κηφισιάς, με τη συμμετοχή των στελεχών του τμήματος Ανδρών, των τμημάτων της Ακαδημίας και της διοίκησης.

Η εκδήλωση συντονίστηκε από την αθλητική ψυχολόγο του Πανερυθραϊκού, Αλεξάνδρα Μιχοπούλου, με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πρασίνου του Δήμου Κηφισιάς και παλαίμαχο διαιτητή παλαίμαχο διαιτητή, Γιώργο Κασναφέρη, να απευθύνει πρώτος χαιρετισμό για την εκδήλωση, αναφέροντας τα δικά του προσωπικά βιώματα από όσα έζησε στα γήπεδα, έχοντας διαιτητεύσει σε υψηλό επίπεδο στο ελληνικό ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια και συνεχίζοντας να είναι ενεργός άνθρωπος του αθλητισμού. Η Αλεξάνδρα Μιχοπούλου, αμέσως μετά, ξεκίνησε την κανονική ροή της Ημερίδας, αναλύοντας στο πρώτο της κομμάτι τους τραυματισμούς των αθλητών και τις ψυχολογικές τους προεκτάσεις, εξηγώντας επί της ουσίας το πόσο επιδρά ένας τραυματισμός στην ψυχολογία του αθλητή, γεγονός που αναλύεται όλο και περισσότερο σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένας καταλυτικός παράγοντας για την απόδοση των αθλητών.

Στη συνέχεια, ο γυμναστής της ανδρικής ομάδας του Πανερυθραϊκού, Χρήστος Στεφανής, ανέλυσε το κομμάτι της πρόληψης και αποκατάστασης των τραυματισμών, στο κομμάτι της ενδυνάμωσης. Στη δική του ομιλία, ο Χρήστος Στεφανής μίλησε παράλληλα για το ρόλο του υπεύθυνου φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης στην πρόληψη και διαχείριση τραυματισμών και το πόσο καθοριστικός καθίσταται στη σύγχρονη εποχή του μπάσκετ, με βάση τις ανάγκες του αθλήματος από άποψη φυσιολογίας και επιβάρυνσης φορτίου των αθλητών.

Μετά τον Χρήστο Στεφανή, ο ιατρός Φώτης Τσούκας, Ορθοπεδικός Χειρουργός και Διευθυντής του τμήματος Ρομποτικής και Αρθροσκοπικής Χειρουργικής του Ομίλου Ευρωκλινικής, πήρε το λόγο και μίλησε ενδελεχώς για την φύση των τραυματισμών των αθλητών. Στην αναφορά του, επικεντρώθηκε στις κακώσεις γόνατος και ποδοκνημικής, καθώς και στο με ποιους τρόπους πραγματοποιείται η ιατρική αποκατάστασή τους.

Η αθλητική ψυχολόγος του Πανερυθραϊκού, Αλεξάνδρα Μιχοπούλου, πήρε ξανά το λόγο και αναφέρθηκε στον τομέα της ψυχικής αποκατάστασης των αθλητών μετά από τραυματισμό, καθώς και τη συμβολή του αθλητικού ψυχολόγου σε αυτή την ιδιαίτερα σημαντική φάση για τους αθλητές.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ως προς το κομμάτι της ροής της Ημερίδας με τη βιωματική ομιλία του αθλητή της ομάδας μας, Γιάννη Αθηναίου. Ο διεθνής 26 φορές με την Εθνική μας ομάδα τοποθετήθηκε με τη σειρά του επί του θέματος, μοιραζόμενος με το κοινό την εμπειρία του τραυματισμού, που είχε υποστεί το 2019 στο γόνατο και του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, όπως και το πώς κατάφερε να επανέλθει δυναμικά στα παρκέ.

Στο τέλος, ο Σπύρος Γριβέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανερυθραϊκού, μίλησε από την πλευρά του για την ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία του Πανερυθραϊκού και του Ομίλου Ευρωκλινικής, ενώ βράβευσε και τον Ομιλο Ευρωκλινικής για την παρουσία του στο πλευρό του συλλόγου μας τα τελευταία χρόνια, με τη συνεργασία μας να εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο.

Δείτε ακολούθως πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την Ημερίδα Πρόληψης και Αποκατάστασης Τραυματισμών με τον φακό της Γιώτας Μπρέκη:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περρισσότερα Νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας.