Ο Δημήτρης Τσικόπουλος παρουσίασε το μεγαλόπνοο πλάνο του Πανερυθραϊκού

Ο Δημήτρης Τσικόπουλος παρουσίασε το πλάνο του Πανερυθραϊκού

Το μακρόπνοο και μεγαλεπήβολο πλάνο, που ήδη έχει θέσει σε εφαρμογή και θα ακολουθήσει από εδώ και στο εξής ο Πανερυθραϊκός, παρουσίασε, σε μία ιδιαίτερα «ζεστή» και όμορφη συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Τμήματος Μπάσκετ του Συλλόγου, Δημήτρης Τσικόπουλος.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «DEKELIA HOTEL», παρουσία πλήθους εκπροσώπων του Τύπου, με τον κ. Τσικόπουλο να αναλύει τους πυλώνες, πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο Πανερυθραϊκός τα επόμενα χρόνια, ακολουθώντας πιστά ένα ολιστικό μοντέλο ανάπτυξης και ευθυγραμμισμένο από κάθε άποψη στην ανάδειξη αθλητών, με στόχο να αφήσει το στίγμα του και να θέσει νέα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο πρόεδρος του Πανερυθραϊκού, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι ο Σύλλογος θέλει να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, στηριζόμενος όμως σε δικά του παιδιά. «Έχουμε πρόγραμμα, δεν κάνουμε τίποτα τυχαία. Ο αυτοσκοπός μας είναι η ανάπτυξη αθλητών. Όλα τα άλλα, το αν θα βγούμε 1οι ή 5οι, είναι απλά ένα μέσο για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν μας νοιάζει να βγούμε 1οι, αλλά θέλουμε να πρωταγωνιστούμε, θέλουμε οι άλλες ομάδες να προσπαθούν πολύ και να θέλουν να κερδίσουν τον Πανερυθραϊκό. Εάν καταφέρουμε να δίνουμε κάθε χρόνο 1-3 παίκτες σε ομάδες ανώτερης Κατηγορίας, αυτό θα είναι η απόδειξη ότι πετύχαμε. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο, αλλά ο στόχος είναι σε τρία χρόνια να μην έχουμε ούτε έναν παίκτη άνω των 23 ετών στην ανδρική ομάδα», τόνισε ο κ. Τσικόπουλος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Τμήματος Μπάσκετ του Πανερυθραϊκού ανέλυσε το υλικοτεχνικό πλάνο ανάπτυξης της ομάδας σε όλα τα επίπεδα και πρωτίστως στην ανδρική ομάδα και σε Εφήβους – Παίδες. «Κάνουμε εργομετρικά τρεις φορές τη χρονιά, έχουμε προσλάβει ειδικό γυμναστή, βγάζουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον κάθε αθλητή, έχουμε δικό μας ψυχολόγο που είναι στο πλευρό όλων από τον πιο μικρό αθλητή μέχρι εκείνους του ανδρικού, ενώ έχουμε δημιουργήσει τη δική μας εφαρμογή (Follow APP), η οποία είναι ένα σύστημα αξιολόγησης για όλους τους αθλητές, που δείχνει τα πλήρη στοιχεία του παίκτη, ώστε να γνωρίζουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του και να μπορούμε να παρακολουθούμε την εξέλιξη σε σχέση με τους ατομικούς στόχους του. Θέλουμε κάθε αθλητής να έχει έναν πλήρη φάκελο, που να μπορεί να τον αναδείξει καλύτερα. Από του χρόνου θα υπάρξει πρόγραμμα αξιολόγησης προπονητών και έχουμε ρίξει το βάρος στην εκγύμναση των αθλητών. Είμαστε της λογικής πως ό,τι δεν μετριέται, δεν μπορεί να βελτιωθεί».

Όσον αφορά στο ειδικό πλάνο ανάπτυξης των παικτών, ο κ. Τσικόπουλος εστίασε στους τρεις δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει ο καθένας: «Πολλές ακαδημίες στην Ελλάδα κάνουν αυτό που κάνουμε κι εμείς μέχρι τα 18. Το επόμενο βήμα αλλάζει στον Πανερυθραϊκό. Μετά τα 18 υπάρχουν τρεις εναλλακτικές. Η πρώτη είναι ο αθλητής να ενταχθεί στην ανδρική ομάδα από τα 19 έως τα 23, ακολουθώντας το πρότυπο του κολεγιακού μπάσκετ των ΗΠΑ. Η δεύτερη είναι το πρόγραμμα Ambassador. Έχουμε έρθει σε επαφή με 20 Κολέγια στην Αμερική. Τον Ιανουάριο του 2022 θα γίνει μάλιστα το πρώτο ταξίδι και αργότερα θα ακολουθήσει και ακόμη ένα για τους προπονητές. Ο στόχος μας είναι από τη μεθεπόμενη σεζόν να στέλνουμε 1-2 παιδιά ετησίως στις ΗΠΑ. Η τρίτη εναλλακτική είναι να στέλνουμε παίκτες σε ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνικής, με τις οποίες θα συνάψουμε συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας σε αυτό το κομμάτι».

Ο κ. Τσικόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο σχέδιο δημιουργίας νέου γηπέδου, που είναι ήδη στα σκαριά, κάτι που αποτελεί αναγκαιότητα, όχι μόνο για τον Πανερυθραϊκό, αλλά για τον Αθλητισμό γενικότερο. «Δεν υπάρχουν γήπεδα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη χωρίς γήπεδα. Πριν από τρία χρόνια είχα ζητήσει από το Δήμο ένα χώρο να χτίσουμε ένα γήπεδο, ώστε να έχουμε περισσότερες ώρες προπονήσεων για τις ακαδημίες. Δεν υπήρχε όμως ο χώρος και οδηγηθήκαμε στην εναλλακτική ενός προπονητηρίου. Δεν μπορούμε όμως να προχωρήσουμε, επειδή δεν έχει βγει ακόμα η άδεια. Θα περιμένουμε άλλα 1-2 χρόνια και αν δεν γίνει κάτι, θα στραφούμε σε άλλη περιοχή, όχι όμως μακριά από τη Νέα Ερυθραία», τόνισε ο κ. Τσικόπουλος, ο οποίος σε σχετική ερώτηση απάντησε το εξής:

«Πρέπει να γίνει η αρχή. Δεν είναι εύκολο, θα πάρει χρόνια, αλλά κάτι μπορεί να αλλάξει. Το όνειρο κάποιων συλλόγων είναι η Basket League. Δεν βρίσκω το λόγο. Ο μεγάλος στόχος του Πανερυθραϊκού είναι αυτός που αναλύσαμε εδώ. Η ανάπτυξη αθλητών είναι ένα όνειρο, πιο όμορφο, αλλά και πιο δύσκολο».

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους δημοσιογράφους, που μας τίμησαν με την παρουσία τους και δεσμευόμαστε ότι στην επόμενη συνάντηση θα έχουμε ήδη τα πρώτα χειροπιαστά στοιχεία στα χέρια μας από την πρόοδο του πλάνου μας, ενώ εκφράζουμε κι ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο ευγενέστατο προσωπικό του «DEKELIA HOTEL», που ήταν εκεί σε ό,τι κι αν χρειαστήκαμε.

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά σε όλο τον κόσμο!

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περρισσότερα Νέα

U18 Reds: Για να κοιτάξουν πιο ψηλά με τον Παναθηναϊκό στο Κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Ο Πανερυθραϊκός συνεχίζει, βήμα προς βήμα, την εξέλιξη του αναπτυξιακού του προγράμματος, με τους U18 Reds να έχουν υπάρξει την φετινή σεζόν χαρακτηριστικούς του εκφραστές,

Περισσότερα »

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας.