Γιαουρτόγλου στο Basketblog: «Τελευταίος που ευθύνεται είναι ο Αθλητισμός…»

Την άποψή του για την κατάσταση που βιώνουμε μετά την επιβολή του νέου lockdown και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο μπάσκετ και τον Αθλητισμό γενικότερα, εξέφρασε ο εκ των αρχηγών του Πανερυθραϊκού, Λουκάς Γιαουρτόγλου, παραχωρώντας συνέντευξη στο basketblog.gr.

Ο πολύπειρος γκαρντ της ομάδας μας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι υπάρχουν τρόποι και λύσεις προκειμένου να διασωθεί ο Αθλητισμός ακόμη κι εν μέσω lockdown, εστιάζοντας τόσο στους ανθρώπους που ζουν από αυτό (παίκτες, προπονητές, κλπ.), όσο και στις Ακαδημίες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διοίκηση του Συλλόγου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς στην Ερυθραία είμαστε από τους πολύ τυχερούς»

¨ Διαβάστε ολόκληρο το θέμα του Basketblog.gr ΕΔΩΟι παίκτες της Α2 Ανδρών αντιδρούν στη διακοπή του πρωταθλήματος! (Pt. 2) ¨

¤ Αναλυτικά η συνέντευξη του Λουκά Γιαουρτόγλου στο Basketblog.gr:

-Συμφωνείς με τη διακοπή;

«Αρχικά θεωρώ ότι για την έξαρση των κρουσμάτων, ο τελευταίος υπαίτιος είναι ο Αθλητισμός. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στην καθημερινότητά μας, όπου δεν τηρείται κανένα μέτρο. Αντίθετα τουλάχιστον με το κομμάτι που ασχολούμαστε ενεργά εμείς,το μπάσκετ δηλαδή που σε όποια έδρα και να πήγαμε είτε στο δικό μας γήπεδο, τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι ίδιοι αθλητές έχουν δείξει ότι έχουν ατομική ευθύνη και δεν βάζουν σε κίνδυνο είτε τους συμπαίκτες τους είτε τις οικογένειές τους».

-Τι θα γίνει με τις πληρωμές σας;

«Εμεις στην Ερυθραία, είμαστε από τους πολύ τυχερούς σε αυτή την κατάσταση. Γιατί και πέρυσι η ομάδα μας εξόφλησε όλους τους μήνες, όχι μόνο αυτούς που παίξαμε αλλά και την περίοδο του lockdown. Ήδη φέτος είμαστε πληρωμένοι στο ακέραιο μέχρι τώρα και όταν έχεις να κάνεις με τέτοιους ανθρώπους, σίγουρα ανάλογα και με την πορεία της πανδημίας, θα βρεθεί η καλύτερη λύση».

-Πώς θα κινηθεί ένας αθλητής με παύση πληρωμών στον καιρό της πανδημίας;

«Υπάρχουν πολλοί αθλητές και όχι μόνο που ζουν αποκλειστικά από τα οδοιπορικά που λαμβάνουν από τις ομάδες. Σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει βιοποριστικό πρόβλημα. Και όσο συνεχίζεται αυτή η κατάσταση γίνονται όλο και πιο δύσκολα τα πράγματα για όλους! Γιατί με αυτές τις συνθήκες, δεν μπορείς να βρεις και άλλους τρόπους για να έχεις κάποιο εισόδημα».

-Ποια θα ήταν η κατάλληλη λύση για τα πρωταθλήματα και τους παίκτες αυτή τη στιγμή; Τι προτείνετε;

«Ακόμη και εν μέσω ολικού lockdown, εφόσον τηρούνται τα μέτρα προστασίας από τις ομάδες και να υπάρχει η ατομική ευθύνη από τους αθλητές, δεν βλέπω το λόγο να μην συνεχίζονται οι προπονήσεις των ομάδων, απ’ τη στιγμή που πολλοί αθλητές ζουν από αυτό. Μιας και όπως φαίνεται θα αργήσουμε να ξαναπαίξουμε, μπορεί να βρεθεί φόρμουλα, με τη στήριξη και της πολιτείας, για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε τουλάχιστον στις προπονήσεις, με την πρόβλεψη για εβδομαδιαία τεστ, ώστε να μην υπάρξουν περιστατικά τραυματισμών με την επιστροφή στους αγώνες.

Επίσης, μην ξεχνάμε και τη βάση του Αθλητισμού, τις Ακαδημίες. Όπως, λοιπόν, αναφέρει και η επιστολή του Πανερυθραϊκού στη ΓΓΑ, μπορεί να βρεθεί λύση να μην αφήσουμε χωρίς Αθλητισμό τα παιδιά. Αφού αποφασίστηκε τα Δημοτικά Σχολεία να είναι ανοικτά, τα παιδιά έρχονται σε επαφή, έτσι είναι οξύμωρο να τους απαγορεύσουν τις προπονήσεις σε ένα πολύ πιο προστατευμένο περιβάλλον και να τους αποκλείουν από ένα απ’ τα σημαντικότερα αγαθά, τον ομαδικό Αθλητισμό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Περρισσότερα Νέα

Εγγραφή στο Newsletter

Παρακαλώ διαβάστε τους Όρους Χρήσης της Ιστοσελίδας.