Βασίλης Στασινόπουλος

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ύψος: 202cm

Γέννηση: 1994

Θέση: Center

Ο Βασίλης Στασινόπουλος αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή του Πανερυθραϊκού για την τρέχουσα σεζόν. Συμμετείχε σε σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας του Πανερυθραϊκού, πείθοντας με την παρουσία του τον κόουτς Χουχουλή, ο οποίος έδωσε το «πράσινο φως» για την απόκτησή του.
 
Ο 25χρονος σέντερ, που με άνεση καλύπτει και τη θέση «4», ξεκίνησε το μπάσκετ στα τμήματα Υποδομής του Περιστερίου, ωστόσο λόγω σπουδών (σ.σ. απόφοιτος ΤΕΦΑΑ) έφυγε μακριά από την Αθήνα, με προορισμό την Κομοτηνή, όπου και αγωνίστηκε από το 2012 μέχρι το 2016 με τον ΓΑΣ Κομοτηνής (Β’ και Γ’ Εθνική).
 
Τις επόμενες δύο σεζόν (2016-2018), ο αείμνηστος Αλέκος Καρυπίδης του εμπιστεύθηκε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νεοσύστατη ομάδα του ΑΣ Δημοκρίτειου (Α’ ΕΚΑΣΘ).
 
Την περασμένη χρονιά (2018-2019) αγωνίστηκε με τα χρώματα του Λεύκιππου Ξάνθης (Γ’ Εθνική).
 
Έχει πανηγυρίσει δύο Πανελλήνια Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα Μπάσκετ, ως φοιτητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κερδίζοντας και τον τίτλο του MVP στον Τελικό του 2017. Μάλιστα, το 2018 συμμετείχε με την ομάδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο Πανευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ στην Coimbra της Πορτογαλίας (12η θέση).