Παναγιώτης Στάθης

12. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

Ύψος: 200cm

Γέννηση: 2000

Θέση: Forward

Ο Παναγιώτης Στάθης βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στον Πανερυθραϊκό, έχοντας αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2018, σε μία χρονιά μεγάλης ανανέωσης και επένδυσης του Συλλόγου μας σε νέα ταλαντούχα παιδιά.
 
Ο 19χρονος εκρηκτικός φόργουορντ, στην παρθενική του σεζόν με τον Πανερυθραϊκό, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο κόουτς Χουχουλής και ο Σύλλογος και από τη στιγμή που μπήκε στη φιλοσοφία της ομάδας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, κάνοντας το step-up που χρειαζόταν στην καριέρα του.
 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο, εξάλλου,  το γεγονός ότι κλήθηκε απ’ τη Ρώσικη Ομοσπονδία για να λάβει μέρος στην Εθνική Ρωσίας U19 (σ.σ. δέχθηκε κλήση και για την Εθνική Ελλάδος U19, αλλά επέλεξε εκείνη της Ρωσίας), κάτι που μας γεμίζει υπερηφάνεια, αφού ο Παναγιώτης ανέδειξε τις δυνατότητές του μέσα από το Πρόγραμμα του Πανερυθραϊκού και -αν μη τι άλλο- είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι συμβάλλαμε στην εξέλιξη ακόμη ενός ταλαντούχου παιδιού, ευελπιστώντας ότι η συνέχεια θα είναι… ακόμη καλύτερη!
 
Ανδρώθηκε μπασκετικά στο Αιγάλεω, απ’ όπου ξεκίνησε και το μπάσκετ, παραμένοντας στο «Σίτι» μέχρι και την πρώτη χρονιά του Εφηβικού. Εν συνεχεία, πήρε μεταγραφή για το Περιστέρι, αγωνιζόμενος τόσο με την Εφηβική ομάδα, όσο και με την Ανδρική (Β’ Εθνική), πανηγυρίζοντας μάλιστα την άνοδο στην Α2 (2016-2017).
 
Αμέσως μετά τη θητεία του στο Περιστέρι, ο Παναγιώτης Στάθης αγωνίστηκε για ένα χρόνο στην ΕΦΑΟΖ (Β’ Εθνική), φανερώνοντας δείγμα των δυνατοτήτων του, απ’ όπου και τον απέκτησε ο Πανερυθραϊκός.
 
Διατέλεσε και μέλος της Εθνικής Εφήβων της Ελλάδας το 2017, για να επιλέξει το περασμένο καλοκαίρι (2019) το εθνόσημο της Ρωσίας, όντας μέλος της Εθνικής U19 των Ρώσων.