Άλεξ Βουγιούκας

8. ΑΛΕΞ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Ύψος: 208cm

Γέννηση: 1989

Θέση: Center

Ο Άλεξ Βουγιούκας είχε την πρώτη του επαφή με την πορτοκαλί «θεά» στις Ακαδημίες του Άρη Γλυφάδας. Από εκεί ο 30χρονος σέντερ μετακινήθηκε στον Ηλυσιακό και εν συνεχεία στον Πανιώνιο, για την τελευταία χρονιά του ως Έφηβος (2006-2007), συμμετέχοντας παράλληλα και στην ανδρική ομάδα του «Ιστορικού».
 
Τα επόμενα χρόνια τον βρήκαν στις ΗΠΑ, όπου ακολουθώντας το παράδειγμα το αδερφού του Ίαν συνδύασε το μπάσκετ με τις σπουδές. Η πορεία του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ξεκίνησε στο Blair Academy (Prep School), ενώ τα τέσσερα επόμενα χρόνια (2008-2012) αγωνίστηκε στην Division I, αρχικά με το Indian Hills (Junior College) ως freshman, μετέπειτα με το Marist College και τέλος με το University of Texas at San Antonio (UTSA) για δύο χρόνια, του οποίου υπήρξε βασικό στέλεχος, στην παρθενική συμμετοχή του Πανεπιστημίου στην Τελική Φάση του NCAA, ολοκληρώνοντας παράλληλα και τις σπουδές του ως Πτυχιούχος Οικονομικών.
 
Πάντως, η πρώτη επαγγελματική μπασκετική του «στέγη» ήταν στην Ελλάδα, όπου επέστρεψε για λογαριασμό του Κολοσσού Ρόδου, με τον οποίο αγωνίστηκε στην Α1 τη σεζόν 2012-2013. Στη συνέχεια, μεταγράφηκε σε ακόμη μία ομάδα της Basket League, τον Ίκαρο Χαλκίδας, όντας σε αμφότερες βασικότατο μέλος.
 
Την επόμενη σεζόν ο Ίκαρος επέστρεψε στην Καλλιθέα, με τον Άλεξ να ακολουθεί την ομάδα και στη Β’ Εθνική, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ της, για να φορέσει στη συνέχεια τη φανέλα του Εθνικού (2015-2016) φτάνοντας μία «ανάσα» από την άνοδο στην Α1! Επόμενος σταθμός της καριέρας του ο ιστορικός Ιωνικός Νικαίας, όπου παρέμεινε για δύο χρονιές (2016-2018), κατακτώντας την άνοδο στην Α2!
 
Την περασμένη αγωνιστική περίοδο (2018-2019), ο Βουγιούκας αγωνιζόταν στον ΑΣΕ Δούκα, όπου πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και ψηφίστηκε στους κορυφαίους παίκτες της Β’ Εθνικής (μέλος της 2ης Καλύτερης Πεντάδας, 13,5π., 7 ριμπ.).